
שאלות? עצות? תגובות? אנא הגיבו על הניסיון שלכם עם חומרי הפרק. תודה!
תכנית לימודים(בהתהוות) שמלמדת עקרונות חשיבה מדעית דרך משחקים והתנסויות אקטיביות.
אתר זה מכיל פרקים מתוך תכנית לימודים חדשה ששמה "מדעי המחשב ללא מחשב". התכנית מלמדת עקרונות חשיבה מדעית דרך פעילויות משחקיות, בעיקר בתחום מדעי המחשב, ומיועדת לילדים בגילאי 7 עד 70. חלק מפרקי התכנית תורגמו מהספר Computer Science Unplugged, על ידי טים בל, איאן וויטן, ומייק פלווס, וחלקם פותח על ידנו.
כל פרק בתכנית מתאר שעתיים-שלוש של מספר פעילויות מודולריות שניתן לבצען בכתה או בבית. אין צורך במחשבים או בתוכנות -- כל המשחקים מבוססים על חומרים פשוטים כמו קלפים, נייר, עיפרון, וכולי. כל חומרי הלימוד והפרקים מפורסמים באינטרנט בחינם, ולכן אין צורך לרכוש אותם – אפשר פשוט להדפיס ולהשתמש.
לאחרונה, משרד החינוך אימץ את חומרי הלימוד שפיתחנו כחלק מתכנית לימודים חדשה במדעי המחשב המיועדת לחטיבות הביניים (כמובן שזה לא מונע להשתמש בחומרים האלה, או בחלק מהם, בתיכונים ובמסגרות לימודים אחרות). כמו כן, חברת גוגל הקציבה מענק כספי להטמעת חומרי הלימוד הללו בבתי הספר בארץ. אנו אסירי תודה לגוגל על הסיוע הזה, ומשתמשים בו כדי להריץ סדנאות ברחבי הארץ, שמטרתן להדריך מורים כיצד להשתמש בחומרי הלימוד בכתה.
אם אתם מעוניינים להשתתף בסדנה (ללא תשלום), צרו קשר!
3 תגובות:
יפה מאד.
אהבתי את ההסבר הפשוט והמוחשי, שהרי שיטות החיפוש לא מובנות בהצגה הראשונה לרוב התלמידים.
אני השתמשתי בשיעור שיטת להדגים את מושג האלגוריתם. השיעור מדגים כיצד הנחות שונות על הקלט (ממוין, לא ממוין ...) מובילות לאלגוריתם שונה.
הנחה ראשונה: קלט אקראי. עשיתי כמו שכתוב בדפים ויצא מצוין.
הנחה שנייה: קלט ממוין: התחלתי בהדגמה של לחפש את המילה "מהר" בספר ילדים דק עם ציורים וכתב גדול. מול לחפש את המילה "מהר" במילון. כמובן שמצאו מהר יותר במילון. לאחר מכן המשכתי כמו בדפים.
הנחה שלישית: מספרים בין 0-9 איך מחפשים. נותן פתח לדבר על HASH.
הוסף רשומת תגובה